Ontmoet

Chiropractor Dr. Michael Wright

Wat is chiropractie?

Chiropractie is de kunst, wetenschap en filosofie van het herstellen van segmenten van de wervelkolom in de juiste positie, met als doel de zenuwpijn te verlichten en beweging te verbeteren, zonder medicijnen. Doordat de mens rechtop loopt, is er veel balans nodig om goed te blijven staan. Hierbij speelt de wervelkolom een cruciale rol. Een verandering in de positie van de wervelkolom kan resulteren in druk op de zenuw. Dit is de oorzaak van veel rugklachten. Chiropractie kan hierbij helpen. Chiropractie Wright heeft jaren ervaring in het vak chiropractie. Bij ons bent u in goede handen en nemen wij de rugklachten van u af!

Wat doet een chiropractor?

Een chiropractor gebruikt zijn of haar handen en een adjusting tafel om een blokkade in de normale positie terug te brengen. De opleiding van een Doctor in Chiropractie is gelijk aan die van een medische arts, echter bij Chiropractie ligt de nadruk op de relatie tussen de structuur van de wervelkolom, spieren en zenuwen. Een chiropractor spoort blokkades in de rugwervel op en corrigeert deze. Een chiropractor erkent dat alleen het lichaam zichzelf kan herstellen. Na het opsporen van blokkades, zal Dr. Wright de blokkades corrigeren waarna het aangeboren zelf herstellend vermogen van het lichaam haar werk doen. Dr. Wright is een ervaren chiropractor  die zijn kennis en ervaring gebruikt om de structuur van het lichaam in de juiste positie zodat mensen weer een normaal leven kunnen leiden. Daardoor kunnen wij u verzekeren dat u zich beter zal voelen na een bezoek aan chiropractie Wright.

Succes Chiropractie

Veel mensen zijn van mening dat medicijnen beter helpen dan het zelf herstellend vermogen van het lichaam. Soms is het echter nodig dat het lichaam een handje geholpen wordt door een deskundige, in plaats van met chemische middelen. Het succes van chiropractie is door wetenschappers erkend. Chiropractie is veilig en effectief voor chronische rugpijn. Uit meerdere studies is gebleken dat door het manipuleren van ruggengraat onder toezicht van een professionele chiropractor, ruim meer dat de helft (81%) van de patiënten verlost waren van hun rugpijn. Hierdoor is het succes van chiropractie Twijfel dus niet en kom langs bij chiropractie Wright!

Veelgestelde vragen

Wordt een chiropractische behandeling vergoed door de verzekeraar?

De meeste zorgverzekeringen dekken de kosten van chiropractie, klik hier voor meer informatie over tarieven en vergoedingen.

Is de behandeling pijnlijk?
Omdat de spieren meestal overbelast zijn door de problemen met de structuur zullen de meeste mensen het als gevoelig kunnen ervaren. Daarom past de chiropractor de behandeling aan op uw persoonlijke situatie en leeftijd.

Wat is het krakende geluid wat tijdens de correctie wordt veroorzaakt?

Het krakende geluid zijn geen botten of banden die over elkaar schuren, maar wordt veroorzaakt door een drukverschil in de gewrichtsvloeistof wanneer een gewricht in beweging wordt gezet. Door negatieve druk ontstaan er gasbellen in de gewrichtsvloeistof en deze geven een krakend geluid. Dit gebeurt soms ook spontaan, bijvoorbeeld in het kniegewricht of in de voeten. Het is hetzelfde geluid dat u hoort wanneer iemand zijn vinger knakt, wat voor veel mensen een ontspannen gevoel geeft. 

Is een verwijzing van de huisarts nodig?

Omdat een chiropractor een doctor is, is een verwijzing van de huisarts niet nodig.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Het aantal behandelingen om van uw klacht af te komen wisselt per patiënt en is afhankelijk van verschillende factoren, zoals leeftijd, fysieke gesteldheid en de complexiteit van het probleem. 

Kan ik reguliere activiteiten doen en sporten na een behandeling?

Na een behandeling is het aan te raden om ongeveer een tijdsperiode van 24 uur rustig aan te doen en in die tijd veel water te drinken. Uw lichaam verwerkt de resultaten van de behandeling en dat neemt even de tijd. Vermijd: sporten, buk-, draai-, en strekbewegingen (bijvoorbeeld stofzuigen, ramen lappen, vegen en zware boodschappen dragen). Mocht u nog vragen hebben over bepaalde bewegingen dan kunt u deze altijd met chiropractor Wright doornemen.

Is het zinvol om de wervelkolom te laten controleren ter preventie van klachten?

Als het lichaam de problemen die ontstaan zijn in de wervelkom niet meer kan opvangen ontstaan er klachten. In de meeste gevallen bouwen de problemen zich namelijk langzaam op. Middels preventieve controle kunnen de aankomende problemen in veel gevallen op tijd ontdekt en hersteld worden, wat in de toekomst klachten voorkomt. 

"Het is echt een wonder!! Ik heb zoals eerder op deze pagina is te lezen 6 jaar lang problemen gehad met een hernia en heel veel last van lage rugpijn. Ik heb als hobby hardlopen en loop dan ook regelmatig wedstrijden. Ik kan nu sinds de behandelingen van Michael Wright gewoon probleemloos drie keer per week trainen met een gemiddelde afstand van 50 tot 60 km in de week. Ik heb nooit durven dromen en durfde het ook zeker niet aan om met mijn klachten en rug problemen een marathon te gaan lopen, welke een droom is van iedere hardloper al is het maar eens in je leven. Na een aantal vier nu in totaal halve marathons te hebben gelopen kan ik nu met grote trots hier vermelden dat ik zondag 25-5-2014 de Westland Marathon heb volbracht en dit dankzij Michael Wright, geheel probleemloos en pijn vrij. Michael Wright hartelijk dank voor het realiseren van mijn droom. Ik zal je dan ook zeker aanraden bij een ieder met rugklachten. Met sportieve groet,"

R. te Lindert

" Na ongeveer 10 jaar te hebben gelopen met rugklachten (talloze keren door mijn rug gegaan en acute spit), kreeg ik via een vriend het visitekaartje van Dr. Wright. Na de gratis scan kreeg ik te horen wat er aan mij mankeerde. Ik was in het begin nogal sceptisch maar wilde het wel uitproberen. Dit omdat ik al heel veel aan mijn rug had gedaan. Fysio oefeningen en ook veel rust maar dit hielp allemaal niet. Na ongeveer 8 behandelingen begon in zelf controle te krijgen over mijn rug en kon ik op een gegeven moment zelf aanvoelen wat het beste was voor mijn rug. Ik ben al 4 maanden niet meer door mijn rug gegaan en mag inmiddels alles weer doen. Wat ik wel doe is eens in de zoveel tijd langs gaan voor een behandeling. Ik raad Dr. Wright aan bij iedereen die rugklachten heeft, het helpt echt!!"

M. Brito Freitas

"Had ik dit maar eerder geweten..... Via een advertentie kwam ik in contact met Michael Wright. Na meting van mijn ruggenwervel en de diagnose van scheefstand van bekken en enkele wervels, begonnen zijn behandelingen. Na enkele weken waren mijn klachten verdwenen. En dat, na maandenlange lage rugpijn, pijn in mijn nek en schouders en bijkomende vervelende zaken als vaak moeten plassen en pijn in mijn testikels. Ik weet nu dat dit PPOD genoemd wordt. Ik voel me weer top. Heb weer meer energie. Ik tobde al jaren met regelmatig terugkerende pijnproblemen in de onderrug. Michael weet van wanten. Zijn behandeling is top. Had ik dit maar jaren eerder geweten."

W. ter Braake

Contactadres

Dorpsstraat 277
2391 CE Hazerswoude-Dorp

 

0172 - 820210

 

Openingstijden

Maandag— Gesloten
Dinsdag — 09:00 - 17:00
Woensdag — Gesloten
Donderdag — 09:00 - 19:00
Vrij - Zo — Gesloten