Mijn hele leven heb ik pijn in mijn rug gehad, al vanaf mijn 8e jaar. Rond mijn 20ste werd bij toeval via röntgenonderzoek ontdekt dat de tussenwervelschijven van mijn onderste wervels onvoldoende ontwikkeld waren. Op mijn 40ste kreeg ik mijn eerste hernia, waardoor mijn tocht langs neurochirurgen, MRI scans, fysiotherapie en alternatieve geneeswijze begon.
De niet goed functionerende tussenwervelschijven hadden uiteindelijk tot hernia geleid. Vier jaar later volgde een tweede en enkele jaren daarna een derde hernia. Bij deze laatste was het onontkoombaar om tot operatie over te gaan. Dit heeft mij geholpen want mijn rug is weer sterk. Maar de rugpijnen bleven, met ernstige uitstralingen naar beide benen en voeten. Vele bezoeken heb ik afgelegd, bij reguliere en alternatieve specialisten. De behandelingen en medicatie brachten soms wat verlichting, maar slechts tijdelijk. Totdat ik bij Chiropractie Holystaete terecht kwam. Al tijdens de intake bij Dr. Wright had ik het gevoel dat ik eindelijk iemand had gevonden die werkelijk inzicht had in mijn rug problemen. Er volgde een zeer intensieve behandeling, waardoor ik 2 weken nauwelijks uit de voeten kon. Daarna werden de behandelingen wekelijks gepland en mijn rug en incidentele schouder/nek problemen begonnen af te nemen. Het spreekt voor zich dat langdurige klachten ook een langdurig genezingsproces vereisen, maar ondanks dat twijfelde ik weleens of deze methode mij echt zou helpen.
Inmiddels kan ik daar volmondig ‘ja’op zeggen. De rugpijn en de daaraan verbonden beperkingen (‘s ochtends krom en strompelend opstaan, de krant niet van de mat kunnen pakken, pas redelijk bewegen na een warme douche, enz.) zijn voor het grootste deel verleden tijd. De zenuw en spierkrampen in mijn benen en voeten zijn sterk gereduceerd. Ik voel me weer vrij om te gaan en te staan en door de check-up die 1x per 3 maanden door Dr. Wright wordt gedaan blijft alles in goede ‘stand’.