Gedurende bijna 25 jaar had ik pijn in mijn onderrug. Soms een dragelijk zeurende pijn, vaak een irritante pijn met uitstraling naar het linkerbeen. Ik heb van alles geprobeerd om er vanaf te komen. Fysiotherapie, Manuele therapie, Cesar, veel bewegen, weinig bewegen, rugspierversterkende oefeningen etc.
Ik heb een MRI scan laten maken en er zijn foto’s van mijn rug gemaakt. De artsen en therapeuten die mij onderzochten konden mij alleen vertellen wat ik niet had, met als dieptepunt de mededeling van de neuroloog dat er niets onregelmatigs was te constateren en dat ik maar met de pijn moest leren leven. Zou het te erg worden dan moest ik maar pijnstillers slikken. Ten einde raad, ik was niet zo gecharmeerd van het geruk en getrek van een chiropractor, toch maar naar Michael Wright gegaan. Wat hij in zijn advertenties beschreef was namelijk precies wat ik ervaarde. Na een scan en een eerste observatie kon hij zeggen wat de oorzaak van mijn lage rugpijn was. Wat een verademing, eindelijk iemand die wel kon zeggen wat ik had. Verder stelde hij dat hij mij geheel of tenminste voor het grootste deel van mijn pijn kon afhelpen en hoe hij dat zou gaan doen. Allemaal erg concreet. Nu 6 behandelingen en twee maanden verder, kan ik zeggen dat hij woord heeft gehouden. Ik ben vrijwel geheel van de pijn af. Alleen nog wat spierpijn bij en na het lopen, maar dat is goed te verklaren door de veranderde belasting van mijn spieren. Of ik over een jaar nog zo tevreden ben zal de tijd leren (na 20 jaar “behandelen” word je wat sceptisch). Nu ben ik uiterst tevreden.