Na de vakantie heb ik op aanraden van een kennis een bezoek gebracht aan Chiropractie Holystaete in Vlaardingen.

Al geruim 25 jaar heb ik allerlei klachten aan mijn gehele wervelkolom. In 2001 heb ik mijn stuitje gebroken en dit is ook van invloed geweest op het feit dat ik steeds meer rugklachten kreeg door uiteindelijk een verkeerde houding aan te nemen. Bij onderzoek voor een neurochirurg bleek dat ik verschillende beknellingen had tussen mijn wervels. Daardoor kreeg ik een uitstralende pijn in mijn linker been tot mijn enkel toe. Ook had ik een scheve heup en hiervoor heb ik uiteindelijk steunzolen aan laten meten. Vier jaar geleden is er na een val met mijn fiets een foto gemaakt van mijn bovenste nekwervel omdat ik zo’n pijn had. Hierdoor was ik tot aan de vakantie ook vaak licht duizelig in mijn hoofd. Er was niets gebroken en niets te zien werd in het ziekenhuis gezegd. Vorig jaar is bij mij in beide polsen Carpaal Tunnel Syndroom geconstateerd. Hier moest ik aan geopereerd worden maar dat zag ik niet zitten. Ik had al ruim 2 jaar 3 slapende vingers aan mijn linker hand. Maar ook rare pijnscheuten in mijn elleboog bij zwaar tillen of kracht zetten. Maar dit zou door de operatie niet verholpen kunnen worden, terwijl ik dit juist als meest pijnlijke ervaarde.

Ik ben vorig jaar oktober gaan sporten bij een sportschool omdat ik niet meer mocht hardlopen wegens versleten knieën. Toch voelde ik me deze zomer een oude vrouw van een jaar of 80 (ik ben nu 51 jaar). Ondanks mijn trouwe bezoeken van soms 3x per week 1,5 uur oefeningen doen werd ik steeds strammer en stijver.

Uit wanhoop ben ik naar Michael Wright gegaan. Ik zag het eigenlijk niet meer zitten na jarenlang allerlei therapiesoorten te hebben bezocht en gehad. Na een gratis eerste consult met bijbehorende Myovision scan, die binnen een minuut werd uitgevoerd, kon Michael mij vertellen dat hij mij zeker voor 50% van mijn klachten kon afhelpen. Mijn bovenste nekwervel bleek een beetje gedraaid te staan (vandaar al vier jaar nek en schouderklachten).

De eerste 3 weken moest ik 2x per week komen, ik mocht 3 weken geen ramen zemen, stofzuigen en niet sporten. Ook raadde Michael mij aan 2 warme gel-pakkingen aan te schaffen en deze 2x daags op de gevoelige nek, onderrug en liezen te leggen. Dit om de behandelingen, die voor mij overigens niet pijnlijk waren, op te vangen. Deze warmte geeft heel veel ontspanning. Daarna 3 weken 1x in de week, daarna om de week, daarna om de 3 weken en nu heb ik een afspraak over 6 weken. Op aanraden van Michael heb ik ook regelmatig een afspraak met een sportmasseuse. Uiteindelijk moet de gehele wervelkolom weer in de oorspronkelijke staat worden teruggebracht en zij helpt ook de spieren hun werk beter te doen.

Ik ben heel blij met het resultaat van nog maar 3 maanden. Ik kan weer goed slapen, dingen gemakkelijk oprapen zonder pijn, lange autoritten uitzitten zonder pijn, achterom kijken zonder nekklachten. Ook de tintelende vingers zijn verdwenen en mijn schouders zitten lekker los. Mijn heup staat weer recht en mijn steunzolen hoef ik hiervoor niet meer te dragen.

Waarom je eigen lichaam geen onderhoudsbeurt geven als je dat wel met je auto doet? De meeste verzekeringen vergoeden ook (gedeeltelijk) de behandelingen. Voor iedereen die nog twijfelt: gewoon een eerste vrijblijvende afspraak maken. Het heeft mijn leven weer draaglijk gemaakt. Ik doe dingen weer met plezier.

Bedankt Michael.