Chiropractie Holystaete & Chiropractie Wright
Vergoedingen chiropractie .

Geen eigenrisico

Voor chiropractie geldt geen verplicht eigen risico van 375 euro of een nog hoger
vrijwillig eigen risico! Dit verplichte en vrijwillige eigen risico geldt namelijk alleen
voor zorg uit de basisverzekering en dus niet voor zorg die door een aanvullende verzekering is gedekt.

Voorbeeld
David heeft een verplicht eigen risico van 375 euro. Hij heeft een aanvullende verzekering afgesloten die de consultkosten chiropractie vergoedt tot maximaal 45 euro per behandeling en 600 euro per jaar. Nu krijgt David in 2014 rugklachten en gaat hiervoor zeven keer naar een chiropractor: kosten 7 x 55,- = 385 euro. David krijgt van zijn zorgverzekeraar 7 x45,- = 315 euro terug en hij moet zelf 10 euro betalen.

BELANGRIJK
Bij verschillende verzekeraars, waaronder VGZ, IZZ, Turien, IK, UMC en Unive komt de vergoeding voor de chiropractische behandeling uit de rubriek Beweegzorg. Hierin zit vaak ook de vergoeding voor andere theapieen zoals fysio-, oefen- en manuele therapie.

Maximale vergoedingen per jaar gelden over het algemeen per dag en voor chiropractie en alternatieve geneeswijzen samen.

Onderstaand kunt een overzicht opvragen. In dit overzicht is geen rekening gehouden met de hoogte van de premies. Dit overzicht is gemaakt op basis van van gegevens die wij via de website of telefonisch van de betreffende verzekeraar verkregen hebben en zijn dus onder voorbehoud.

Klik hier voor een overzicht van de vergoedingen van uw zorgverzekeraar.

Patienten
aan het woord